LUDOVIC ORBAN, DESEMNAT OFICIAL PRIM-MINISTRU

0
666
Sursa foto: Administrația Prezidențială

Președintele României, Klaus Iohannis a anunțat într-o declarație la Cotroceni, numele premierului desemnat. Este vorba despre liderul PNL, Ludovic Orban. ,,Am decis să desemnez următorul premier în persoana domnului Ludovic Orban, președintele PNL. E președintele celui mai mare partid din Opoziție, promotorul principal al moțiunii de cenzură. Așa este democratic corect. (…) Am decis să desemnez următorul premier în persoana domnului Ludovic Orban, președintele PNL. E președintele celui mai mare partid din Opoziție, promotorul principal al moțiunii de cenzură. Așa este democratic corect ”, a menționat șeful statului. Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a mai adăugat că noul guvern va avea un mandat foarte scurt, până la alegerile parlamentare. În acest context, șeful statului a declarat că personal crede că ,,anticipatele sunt o soluție foarte bună, dar nu acum, cu guvernul Dăncilă interimar”.

La rândul său, noul premier a menționat că principalele priorități ale guvernului sunt: ,,refacerea echilibrelor macroeconomice și corectarea măsurilor economice care au lovit mediul de afaceri, restructurarea aparatului guvernamental, readucerea competenței, digitalizarea administrației, acordarea unei atenții serioase a tuturor obiectivelor de investiții în infrastructura de transport, educație, sănătate și alte domenii publice, consolidarea parcursului european al României. De asemenea, respectarea tuturor rigorilor privind statul de drept, asigurarea unei independențe reale a justiției, readucerea instituțiilor în slujba cetățenilor”.

Imediat de la desemnarea oficială a noului premier în persoana liderului PNL, Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a declarat că ,,sub nicio formă PSD nu votează un guvern al actualei puteri. În orice democrație, majoritatea asigură cvorumul. Eu cred că nu vor reuși să facă cvorum, adică nu vor demonstra din nou că au majoritate”. Potrivit Constituției, noul premier are 10 zile la dispoziție, pentru a se prezenta în fața Parlamentului cu programul de guvernare și echipa sa. Pentru ca noul guvern să fie învestit este nevoie de 233 de voturi favorabile în Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 78 = 81