NUMIREA LAUREI CODRUŢA KÖVESI ÎN FUNCȚIA DE PROCUROR-ȘEF EUROPEAN, CONFIRMATĂ DE CONSILIUL EUROPEAN

0
216

Numirea Laurei Codruţa Kövesi în funcția de procuror-șef european a fost confirmată de Consiliul Uniunii Europene.  Ea va fi supusă spre aprobare Parlamentului European.

Intr-un comunicat dat publicității de Consiliul European se arată ca “Procurorul șef european va organiza activitatea Biroului Procurorului Public European (EPPO) și reprezintă Biroul în contactele cu alte instituții UE, țări membre și state terțe. Kövesi va fi asistată de doi adjuncți și va prezida colegiul procurorilor, care va avea sarcina să definească strategia și regulile interne și va asigura coerența în și între cazuri”.

Biroul Procurorului Public European, care va avea sediul la Luxembourg, va fi o instituție independentă a Uniunii Europene care va fi responsabilă cu anchetarea, urmărirea penală și aducerea în fața justiției a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene , fraude, corupție, fraude transfrontaliere cu TVA de peste 10 milioane de euro.

Biroul Procurorului Public European trebuie s fie funcțional din noiembrie 2020.

In prezent Laura Codruța Kovesi este procuror în cadrul Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here