APROZARE ÎN REGIM DE AUTOSERVIRE

0
1006
Foto cu caracter ilustrativ

Un tânăr afacerist din Buzău și părinții lui i-au luat-o înainte ministrului Petre Daea în demersul său de reînființare a aprozarelor de altădată. Ei administrează în municipiul Buzău nu mai puțin de patru aprozare care funcționează în regim de autoservire. Clienții găsesc aici aceleași legume ca-n piață, la prețuri asemănătoare.

La scurt timp după ce a preluat de la părinții săi frâiele depozitului en-gros de legume și fructe, Marius Șolea a decis să ducă marfa proaspătă mai aproape de clienți, în principalele cartiere. În câteva luni, a deschis patru magazine care și-au făcut repede clienți fideli.

În aprozarele familiei Șolea, zilele acestea, vinetele se găsesc la 3 lei kilogramul, cartofii de Covasna la 2 lei kilogramul, iar ardeiul gras costă 4 lei. Un kilogram de roșii aduse de la Matca este 2 lei și 50 bani, iar castraveții, 3 lei.

Aprovizionarea magazinelor tip aprozar se face de două ori pe zi, dimineața și după-amiaza. Marfa este adusă direct de la producătorii din Buzău și județele vecine.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat că va înființa în toată țara rețele de magazine asemenea aprozarelor de altădată. Un asemenea aprozar de stat va apărea și în municipiul Buzău.  Primăria caută o locație pentru noul magazin. Casa de Comerţ Agroalimentar „Unirea” îşi propune să crească consumul de produse fabricate în România şi să creeze o reţea naţională de magazine care să concureze cu hipermarketurile şi supermarketurile străine pe o piaţă estimată la 20 de miliarde de euro anual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 7 = 17