PRIMA ŞCOALĂ „VERDE”

0
929

Municipiul Buzău va avea, în viitorul apropiat, prima şcoală „verde”. Este anunțul primarului Constantin Toma făcut în cadrul unui eveniment dedicate tranziţiei de la economia liniară la economia circulară a oraşului Buzău. Întâlnirea, la care au participat reprezentanți ai instituțiilor publice și a unor societăți comerciale, a fost organizată de Primăria Buzău, alături de Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară şi Mediu “Ernest Lupan”.

Practic, la Școala nr. 11 vor fi montate panouri solare care vor furniza energie electrică, iar apa de ploaie va fi colectată și va fi utilizată pentru alimentarea toaletelor. Totodată, în unitatea de învățâmânt va fi amenajată o seră de tomate, unde elevii vor avea ocazia să vadă cum se produc gustoasele legume. Primăria Buzău va aloca, până la sfârșitul anului, banii necesari pentru demararea acestui proiect. Municipalitatea și-a propus ca, în 2030, Buzăul să devină primul oraș din România cu economie circulară.

Economia circulară produce zero deșeuri. Este un concept relativ nou și descrie un circuit economic în care, încă din faza de design, totul se proiectează în așa fel încât ceea ce intră într-un produs sau proces, se încadrează în două categorii: fie este o componentă biodegradabilă, fie este o componentă cu 100% potențial de reciclare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 89 = 90