ZILE DE CONCEDIU SOLICITATE ÎN PLUS VOR FI PLĂTITE! VEZI CINE BENEFICIAZĂ DE ACEASTĂ FACILITATE?

0
589

Codul muncii ar putea aduce modificari in ceea ce priveste concediul angajatilor. Potrivit unei propuneri legislative, angajații cu copii care au vârste sub 10 ani vor putea beneficia de zile de concediu în plus, care vor fi platite de catre angajator. O situatie in care parintele poate cere zile de concediu , in plus fata de cel legal, este  aceea in care cursurile scolare ale copiilor sunt suspendate, iar acestia nu au cu cine ramane acasa.

Suspendarea cursurilor se poate face, după caz, la nivelul unităţii de învățământ, la cererea directorului, în baza hotărârii consiliului de
administraţie al unităţii si cu aprobarea inspectorului școlar general, la nivelul unitatilor de invatamant din acelasi judet sau la nivel national.

Astfel că, pe perioada determinată, în care cursurile școlare sunt suspendate, este suspendată, în mod corespunzător și obligația personalului din instituţiile de învățământ de a participa la supravegherea copiilor minori, întreaga responsabilitate revenind exclusiv părinților.

Așadar, angajații aflati in aceasta situatie, care au în îngrijire copii minori sub vârsta de 10 ani, beneficiază, la cerere, de zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă, pe perioada în care, din motive obiective, cursurile instituţiilor de învăţământ sunt suspendate temporar.

Propunerea legislativa mai prevede ca cererea pentru acordarea zilelor libere prevăzute poate fi depusă numai de catre  unul dintre părinți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

52 + = 54