MODERNIZARE CU SCUMPIRI LA APĂ ȘI CANALIZARE

0
596

An de an, buzoienii vor plăti mai mult pentru serviciile de apă și canalizare. Scumpirile au fost déjà aprobate în ședința Consiliului Local Municipal Buzău și vor intra în vigoare de anul viitor. Cea mai mare scumpire, de pildă, la apă, va fi în anul 2022, de 13,2 la sută, în timp ce la canalizare cea mai mare scumpire, de 30 la sută, va fi în anul 2020. Creşterile vin după ce Compania de Apă Buzău va primi 292 de milioane de euro, finanţare europeană, pentru investiţii în serviciile de apă-canal, investiţii care determină aceste scumpiri. Unii consilieri municipali au acuzat conducerea Primăriei Buzău de lipsă de transparență în privința majorarii tarifelor la apă și canalizare.

Simona Săvulescu, managerul Companiei de Apă Buzău, a anunțat că suma cea mai mare – respectiv 75 de milioane de euro – va fi alocată pentru înlocuirea conductelor de apă și canalizare din municipiul Buzău.

Proiectul regional de dezvoltare  infrastructurii de apă și canalizare va fi semnat mâine și se va derula în următorii 4 ani. Potrivit documentului, sunt prevăzute investiții în modernizarea infrastructurii în 23 de municipii, orașe și comune din județ. La final, gradul de deservire cu apă a populației va ajunge la 96 la sută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =