ROVANA PLUMB, RESPINSĂ DEFINITIV DE COMISIA JURIDICĂ A PARLAMENTULUI EUROPEAN

0
585

Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a respins astazi candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru transporturi şi pe cea a lui Laszlo Trocsanyi pentru postul de comisar european pentru vecinătate şi politică de extindere.

Împotriva candidaturii Rovanei Plumb au fost 13 voturi, iar în favoarea sa şapte voturi. Contra candidaturii lui Laszlo Trocsanyi au votat 12 eurodeputaţi, iar pentru – nouă.

Preşedintele JURI îi va trimite o scrisoare preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli, în care va transmite poziţia oficială a acestei comisii faţă de candidaţii Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi.

Comisia JURI recomandase joi ca procedura de validare să fie suspendată în cazul Rovanei Plumb, pe motiv  că există un conflict de interese din cauza unui împrumut pe care aceasta l-a contractat şi a lipsei de claritate privind modul în care îl va plăti fără a compromite funcţia pentru care a fost propusă.

Astăzi Rovana Plumb a transmis o scrisoare Comisiei Juridice, in care precizează ca împtumutul controversat, de 800 de mii de euro, a fost achitat cu două apartamente detinute de aceasta în România, astfel datoria care a generat ingrijorari in cadrul audierii sale in comisie nu mai există.

Anterior, președintele Klaus Iohannis a invitat-o miercuri pe Viorica Dăncilă la consultari pentru nominalizarea unui nou comisar European.

Rovana Plumb a fost desemnată comisar european pentru transporturi în viitoarea Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen, iar audierea sa în comisiile europarlamentare Transport şi Turism (TRAN) şi Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară (ENVI) era prevăzută pentru 2 octombrie, de la ora locală 09:00

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 41 = 43