PROGRAMUL “LAPTE, CORN ȘI MĂR” A DEBUTAT CU STÂNGUL

0
679

Anul trecut, programul  “Lapte, corn și măr” nu a funcționat la Buzău, fiind blocat de proceduri birocratice, iar acum, când a fost realuat, a stârnit un val de critici din partea părinților și a directorilor de școli. Încă de la începutul anului școlar, pe adresa Inspectoratului Școlar, a Prefecturii și a Consiliului Județean au sosit numeroase sesizări, atât în ceea ce privește calitatea precară a produselor, cat și a faptului că, în unele cazuri, acestea erau livrate după terminarea orelor de curs, când elevii erau deja acasă.  Conducerea Consiliului Județean Buzău – instituție care a organizat licitația pentru achiziționarea produselor – spune că se efectuează controale în școli pentru a se verifica modul în care se derulează acest program.

Reprezentații Consiliului anunță că, dacă se va stabili că furnizorul celor trei produse și-a încălcat obligațiile asumate, există chiar posibilitatea rezilierii contractului cu acesta. În același context, Petre Emanoil Neagu ține să prezizeze că programul cu fonduri europene este gresit conceput și că suma alocată celor trei produse, pentru fiecare copil, este derizorie.

În timp ce autoritățile fac controale și întocmesc rapoarte, mii de copii așteaptă să primească la timp mărul, cornul și laptele. Iar unii dintre elevi,  care provin din familii cu situație precară, chiar au nevoie de aceste produse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 5 =