CONSTANTIN IONESCU, PREȘEDINTE P.N.L. MUNICIPIUL BUZĂU: „NU VĂD DE CE AR TREBUI SĂ SALVĂM POLITICIENI DE LA ALTE PARTIDE”

0
1084

În cadrul unui scurt interviu, Constantin Ionescu, consilier local și președinte al Organizației municipale Buzău a PNL, a explicat cum vor aborda liberalii buzoieni campania electorală pentru prezidențiale, însă a făcut referiri și la alegerile locale de anul viitor.

Reporter: Se apropie campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Cum va aborda organizația municipală a PNL campania electorală pentru scrutinul din noiembrie?

Constantin Ionescu, președinte PNL Mun. Buzău: În primul rând, cu dorința ca România să se regăsească, cu adevărat, în rândul țărilor respectate, civilizate, de încredere. Doresc ca România să devină țara în care fiecare român să își găsească sau, mai bine zis, să își regăsească locul.

Rep.: Cum veți răspunde unor șicane sau provocări din partea reprezentanților celorlalte partide?

Constantin Ionescu: Dacă la 30 de ani de la Revoluție mai sunt persoane care apelează la astfel de metode, de „atacuri murdare”, din punctul meu de vedere, acestea nu au ce căuta în politică.

Rep.: Ce scor electoral v-ați propus, la nivelul municipiului Buzău, pentru scrutinul din 10 noiembrie?

Constantin Ionescu: La fiecare tur de scrutin, cetățenii sunt cei care, prin vot, îți spun unde îți este locul în plan politic, în funcție de cât de mult te-a preocupat soarta lor. Sper să obținem un scor foarte bun la alegerile prezidențiale.

Rep.: La vară, vor avea loc Alegerile Locale Generale. S-a stabilit cine va candida din partea PNL pentru funcția de primar al Municipiului Buzău. Dacă nu ne puteți da nume, care este profilul acestuia?

Constantin Ionescu: Există o competiție de evaluare internă pentru cei care vor să candideze. Profilul candidatului: a făcut ceva pentru cetățeni, a demonstrat că știe administrație, este serios, implicat și dă dovadă de o moralitate impecabilă.

Rep.: Dumneavoastră luați în calcul posibilitatea să candidați pentru postul de primar al municipiului Buzău?

Constantin Ionescu: Organizația municipală Buzău a PNL, în urma unui sondaj de opinie și a evaluării interne, va hotărî cine va avea cele mai mari șanse să câștige Primăria municipiului Buzău.

Rep.: S-a configurat deja o listă preliminară cu liberalii buzoieni care vor candida pentru un post în Consiliul Local Municipal? Dacă da, ne puteți da câteva nume?

Constantin Ionescu: Da, s-a configurat o listă preliminară. Sunt aproximativ 15 candidați, consilieri locali actuali, membrii ai Biroului politic municipal. Este o competiție și o evaluare internă, începută cu doi ani în urmă.

Rep.: La nivel local, ca și național, există tensiuni în aproape toate partidele politice. Există posibilitatea să înregimentați în PNL Buzău politicieni care părăsesc alte formațiuni?

Constantin Ionescu: PNL Municipiul Buzău are candidați și membri valoroși, care pot ocupa orice funcție în administrația locală. Nu văd de ce ar trebui „să salvăm” politicieni de la alte partide.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

57 + = 61