DE MÂINE, VREME DE TOAMNĂ AUTENTICĂ. TEMPERATURI SCĂZUTE SI PLOI

0
1348

Administrația Națională de Meteorologie anunţă un val de frig şi ploi violente în țară. Vremea va mai fi caldă doar astăzi, după care temperaturile scad destul de mult. De mâine, toamna autentică se întoarce. Instabilitatea atmosferică pune stăpânire pe toată ţara, iar temperaturile vor fi în scădere.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), valorile termice diurne vor fi în scădere in regiunile nord-vestice, în creştere în cele sudice şi nu vor avea variaţii importante în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi, îndeosebi spre seară şi noaptea în regiunile intracarpatice, la munte şi pe arii relativ restrânse în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 grade în vest şi 28 de grade în sudul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până spre 5 grade. Izolat se va semnala ceaţă. Marţi, 24 septembrie, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări şi va ploua şi cu caracter de aversă, în majoritatea regiunilor, dar pe arii mai restrânse în cele nordice.

În sud-vestul teritoriului vor fi posibile şi descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul ţării. Temperaturile maxime, în scădere faţă de intervalul precedent în sud-vest, sud şi est, se vor încadra între 16 şi 24 de grade, iar cele minime între 8 şi 17 grade. Valorile termice se vor situa, miercuri, în jurul celor normale la această dată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 46 = 49