BANI MAI MULȚI PENTRU REABILITAREA UPU A SPITALULUI JUDEȚEAN BUZĂU

0
629

Consiliul Județean Buzău s-a întrunit, marți, în ședință extraordinară. Motivul? Aprobarea unui proiect de hotârâre privind  alocarea din bugetul județului a unor fonduri suplimentare pentru lucrările de extendere și reabilitare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Buzău, proiect finanțat de Uniunea Europeană și Consiliul Județean. Majorarea bugetului a fost impusă de modificările aduse Condului Muncii, care prevede creșterea salariilor în construcții.

La doar două luni după ce contractul de finanțare din fonduri europene a proiectului de extindere și modernizare a secției UPU-SMURD de la Spitalul Județean de Urgență Buzău a fost semnat, acesta a suferit o primă modificare în ceea ce privește partea de finanțare din bugetul local. Suma inițială, 16,2 milioane de lei, a fost suplimentată cu 260 610 lei. Modificarea vine în urma unei prime evaluări făcute de proiectantul lucrării, care a stabilit că este nevoie de o actualizare a sumei alocate din bugetul Consiliului Județean, ca urmare a unor modificări legislative referitoare la salarizarea în domeniul construcțiilor, intrate în vigoare după finalizarea proiectului.

Lucrările ar putea începe în câteva luni și trebuie finalizate în 2022. În toți acesti ani, UPU va rămâne funcţional din punct de vedere medical, pentru că se va lucra în paralel, prin amenajarea de module şi compartimentări astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit.

Extinderea presupune construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură şi care va extinde suprafaţa totală a Unităţii de Primiri Urgenţe la peste 1000 de metri pătraţi la parter şi aproape 1000 de metri pătraţi la subsol, unde va fi amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =