PLAFONUL DE DECONTARE A SERVICIILOR STOMATOLOGICE AR PUTEA FI DUBLAT DE CNAS.

0
1391

Românii ar putea da bani mai puţini la dentist. Specialiștii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate vor să dubleze valoarea acordată decontării serviciilor stomatologice.

Pentru a beneficia de servicii de medicină dentară, decontate de stat, persoanele asigurate trebuie să se adreseze unui cabinet stomatologic care se află în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Printre serviciile de medicină dentară decontate se numără: elemente acrilice, elementele metalo-acrilice, reconstituirea coroanei radiculare. Problema este că din cele circa 45 de cabinete de stat şi peste 15.000 de cabinete particulare, doar 20% au contracte cu CNAS.

Studiile arată faptul că 80% dintre români au probleme dentare, cariile fiind cea mai frecventă afecţiune (71%). Situaţia se prezintă la fel de rău şi în rândul copiilor, 75% din copiii cu vârsta de la 5 la 13 ani prezintă carii pe dinţii temporari, 4 din 10 copii au carii pe dinţii definitivi, în vreme ce aproape 90% dintre acestea rămân netratate. Ultimul studiu pe acest subiect, publicat în martie 2019, arăta că aproape 40% dintre români nu au ajuns anul trecut la un medic dentist şi peste 30% dintre familiile care au copii nu i-au adus niciodată pentru un control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 47 = 50