4 CAUZE PENTRU CARE NU SLĂBEȘTI, CHIAR DACĂ AI GRIJĂ LA ALIMENTAȚIE!

0
620

Dacă aveți un stil de viață sănătos timpul anului, însă kilogramele se tot adună este posibil să vă îngrășați din alte motive decât cele alimentare. Iată care sunt cele mai frecvente motive pentru care ai putea să luați în greutate, chiar dacă nu conștientizați.

Stresul

Stresul este un factor cu o influență foarte mare asupra sănătății. El poate declanșa anumiți hormoni din corpul ce pot da constant senzația de foame, ceea ce duce la mâncat excesiv sau la alegerea unor gustări nesănătoase.

Hormonii

Dacă mâncați sănătos, faceți sport și totuși adaugi kilograme ar putea să fie o problemă de ordin hormonal. Metabolismul vostru poate fi dat peste cap de hormoni care cauzează luatul în greutate. Este o idee bună să consultați un doctor pentru a ști cum puteți să faceți să dispară această problemă.

Vârsta

Din păcate, nu putem fugi de trecerea anilor. Putem să prevenim ridurile și să avem o grijă mai mare de pielea nostru, însă anii tot afectează funcționarea corpului. Unele lucruri încep să fie greu de digerat iar metabolismul devine mai lent. Nu poți mânca la fel de mult ca la 20 de ani și să te aștepți să nu iei în greutate. De obicei, sportul și o viață sănătoasă sunt singurele soluții.

Alcoolul

Deși nu pare, alcoolul conține foarte multe calorii. 100 de ml de vin conțin 85 de calorii, un shot de votcă 90 de calorii, iar 100 de ml de gin 250 de calorii. Deși a alege să profitați de un pahar de alcool nu este un lucru rău, a bea frecvent vă poate aduce kilogramele în plus pe care cu siguranță nu vi le doriți.

Alina Răducan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 87 = 97