ÎMPRUMUT DE APROAPE 14 MILIOANE DE LEI PENTRU MODERNIZAREA MUNICIPIULUI RM SĂRAT

0
727

Discutii aprinse, în ultima sedința  a Consiliului Local Munipal Rm Sărat. Consilierii au dezbatut aprobarea contractării unui împrumut in valoare de 13.800.000 de lei, sumă necesară demararii si continuarii unor investitii de modernizare a orașului.

Primarul municipiului, sorin Cîrjan, consideră că situatia financiara a municipiului este stabila, iar gradul de indatorare permite accesarea unui credit. Reabilitarea Colegiului National ,,Al. Vlahuta,, , amenajarea unor spatii vezi in cartierele Anghel Saligny si Extindere Slam, modernizarea Spitalului Municipal Rm. Sarat și inchiderea gropii de gunoi sunt cateva dintre investitiile care necesita sustinere financiara.

Consilierii locali PNL s-au abtinut de la vot. Ei spun că nu sunt de acord cu contractarea împrumutului  si consideră că ar trebui incurajat mediul local privat si atragerea altor investitori care sa sustina procesul de modernizare in municipiu.

Creditul a fost in cele din urma aprobat  de către Consiliul Local Muncipal Rm Sărat si  trebuie rambursat in 12 ani, cu o perioada de gratie de 2 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

87 + = 93