ÎNCEPE ȘCOALA. CUM ÎI PREGĂTIM EMOȚIONAL PE COPII ?

0
662

Mai sunt câteva zile până sună clopoțelul și cei mici se vor îndrepta către grădiniță sau școală. Pentru mulți dintre copii, începerea anului școlar reprezintă un moment intens din punct de vedere emoțional. Specialiștii spun că, indiferent dacă a mai frecventat grădiniță sau a stat acasă cu părinții, experimentarea unui mediu nou poate avea un impact negativ asupra celui mic, iar copilul se poate simți copleșit și foarte stresat.

Sfârșitul vacanței înseamnă și revenirea la un program zilnic si reguli stricte pentru elevi. Dacă în timpul verii, ora de culcare era uneori împinsă către miezul nopții, acum, cei mici trebuie sa revina la programul de scoala.

Specialiștii recomandă ca părinții să-i ajute pe cei mici prin a le oferi cu răbdare sprijinul emoțional de care au nevoie. Pentru a le reduce stresul, trebuie asigurat un somn suficient, o dietă sănătoasă, dar si timp de joc si relaxare:

Cel mai indicat este că atât părinții, cât și copiii să privească debutul anului școlar ca un nou început, cu toate surprizele și bucuriile pe care le aduce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

25 + = 30