MEDICII CARE ÎI LASĂ PE BOLNAVI SĂ AȘTEPTE PREA MULT LA URGENȚĂ, SANCȚIONAȚI! CE AMENZI RISCĂ ACEȘTIA?

0
632

Medicii care îi lasă pe bolnavi să aştepte prea mult la Urgenţă, deşi nu ar avea motive, riscă să fie amendaţi cu trei mii de lei, iar spitalele riscă  si ele sancţiuni usturătoare, de pana la 30 de mii de lei. In timp ce mulţi pacienți se plâng că stau cu orele la UPU, medicii spun  că personalul este suprasolicitat și insuficient

Potrivit legislaţiei, timpul de triaj al unui pacient ajuns la unitatea de primiri urgenţe nu trebuie să depășească două minute. Fiecare bolnav primeşte un cod de urgență. Cei în starea cea mai gravă, cu cod roşu, trebuie preluaţi imediat. Pacienţii cu cod verde – în cel mult 60 de minute. Cazurile care nu sunt urgente trebuie preluate în cel mult două ore. Timpul de aşteptare nu trebuie să depăşească patru ore, pentru un consult.

Au fost dublate amenzile şi pentru cei care nu respectă normele de prevenire a infecţiilor. Pot ajunge la trei mii de lei pentru persoanele fizice şi 30 de mii de lei, pentru cele juridice. Vor fi sancţionaţi şi cei care încalcă protocoalele şi procedurile de tratament.

Anul trecut, inspectorii sanitari au făcut peste 13 mii de controale şi au aplicat amenzi de peste un milion şi jumătate de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 82 = 87