MAI AU DE AȘTEPTAT APA CALDĂ LA ROBINETE

0
652

Buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor mai avea de îndurat temperaturi caniculare fără apă caldă la robinete. Dacă săptămâna trecută, autorităţile promiteau că vor relua furnizarea, în regie proprie, din data de 26 august, ieri, termenul a fost amânat. Regia Autonomă Municipală a publicat un comunicat de presă prin care a anuțat că va relua furnizarea apei calde în această săptămână, fără a preciza însă un nou termen. Responsabilii RAM consideră că vina pentru această situație o are exclusiv fostul producător de energie termică, Ecogen Energy, firmă intrată în faliment.

Așa cum am informat cetățenii municipiului Buzău racordați încă la sistemul centralizat de termoficare, săptămâna aceasta se va relua furnizarea apei calde. (…) În ultimul an, a reieșit dorința imperativă a producătorului de energie termică de a crea momente de criză, care să conducă la oprirea în prima fază a încălzirii, iar din 21.08.2019 și a apei calde în municipiul Buzău. Foarte posibil ca motivele reale de găsire a fel de fel de vinovați, sunt de fapt datoriile uriașe ale ECOGEN către furnizorul de gaze, cu mult mai mari față de facturile neachitate ale regiei autonome sau cele invocate din neaprobarea tarifului în Consiliul Local Buzău” se arată în comunicat.

 

Specialiștii Regiei Autonome Municipale Buzău precizează că  noul sistem de furnizare a apei calde nu este încă funcțional. Instalațiile au fost încărcate cu apă rece pentru a se vedea dacă și unde apar fisuri, dar în momentul de față cazanul cu o capacitate de 10 gigacalorii pe oră, care trebuie să producă agent termic, nu este nici măcar branșat la rețeaua de gaze.

În prezent, aproximativ 6.400 de apartamente din municipiul Buzău mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =