ROMÂNIA, NESIGURĂ PENTRU PIETONI SI BICICLISTI

0
650

România și-a facut un “obicei” din a ocupa primul loc în  topurile negative ale Uniunii Europene. Ultimul dintre ele este acela ca tara noastra este cea mai nesigura pentru pietonii si biciclistii, inregistrandu-se cel mai mare numar de decese in accidente rutiere in care sunt implicati acestia. Un studiu Eurostat arata ca in Romania rata de decese în rândul pietonilor în cazul accidentelor rutiere este de 37 decese la un milion de locuitori. Principalele cauze sunt traversarea prin locuri nepermise, lipsa pistelor dedicate biciclistilor, dar neatentia celor aflati la volan.

La polul opus se situează Cipru şi Luxemburg cu niciun deces.Media la nivelul Uniunii este de 3,9 decese la un milion de locuitori.

In 2017, tara noastra a  inregistrat o rata  de 10 decese la un milion de locuitori. De asemenea,  au fost consemnate 1.951 de decese din accidente rutiere, dintre care 812 au fost decese înregistrate în rândul pasagerilor autoturismelor,  peste 730 au fost decese înregistrate în rândul pietonilor şi 190 au fost decese înregistrate în rândul bicicliştilor.

În statele membre ale UE, Bulgaria ocupă primul loc în categoria autoturismelor cu 64 de decese la un milion de locuitori,  iar la polul opus  se situeaza  Malta cu 11 decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 9 =