PRIMĂRIA BUZĂU VREA SEDIUL COMPANIEI DE APĂ

0
821

 

Primăria Buzău este interesată de achiziționarea fostului sediul al Companiei de Apă Buzău. Operatorul de apă și canalizare a scos la vânzare spațiul pe care îl deține în centrul orașului, pe bulevardul Unirii, însă la prima licitație nu s-a prezentat niciun cumpărător. Prețul cerut de Compania de Apă, 2,86 de milioane de lei, pare să-i fi descurajat pe potențialii cumpărători. Primarul Constantin Toma a anunțat că la următoarea licitație unul dintre participanți ar putea fi chiar Primăria Buzău.

„Nu s-a prezentat nimeni la licitație, deși se vinde cu un preț bun. O să-l cumpărăm noi de la Primăria Buzău și o să-l transformăm în locuințe. Eliminăm astfel și orice suspiciune legată de acest spațiu”, a spus primarul Constantin Toma.

O idee ar fi ca fostul sediu al Companiei de Apă Buzău să fie recompartimentat, iar în locuințe să fie mutați temporar o parte dintre chiriașii primăriei, cei mai mulți asistați social, de pe strada Cuza Vodă. După ce aceștia vor elibera spațiile de pe Cuza Vodă, municipalitatea ar urma să refacă imobilele cu iz istoric din centrul orașului. Spațiul deținut de Compania de Apă, pe bulevardul Unirii, are 822 de metri pătrați suprafață utilă, ceea ce înseamnă că prețul de vânzare este de 735 de euro, metrul pătrat. Compania de Apă din Buzău urmează să elibereze spațiul în această toamnă când toți angajații se vor muta într-un sediu nou, amenajat în incinta fostului Hotel Crâng.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 41 = 49