ÎNCEPE BACALAUREATUL DE TOAMNĂ

0
644

Săptămâna viitoare începe cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat.

Cei care vor susține BAC-ul de toamnă sunt, în majoritate, tineri care nu au promovat la prima sesiune și care vor fi testați la disciplinele la care nu au obținut nota 5 sau la materiile la care sunt mai bine pregătiţi şi astfel media finală să fie de minim 6 pentru a putea fi declaraţi promovaţi. Printre candidați se vor afla și cei care, din cauza corigentelor, nu au putut participa la sesiunea din vară.

candidații vor da mai întâi probele scrise și apoi prbele de evaluare a competențelor. Primul dintre examene va fi cel la limbă și literatura română, pe 21 august , urmat a doua zi, de cel la limba maternă. Pe 23  august se va susține proba obligatorie a profilului, iar pe 26 probă la alegere a profilului și specializării.

Între 27 august  și 2 septembrie sunt programate  evaluările competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română,  respectiv limba maternă și evaluarea competențelor digitale.

Afișarea primelor rezultate la lucrările scrise va avea loc pe 3 septembrie, iar după depunerea și rezolvarea eventualelor contestații, pe 7 septembrie vor fi făcute publice notele finală.

La prima sesiune a bacalaureatului au reușit să promoveze examenul 69,07 la sută dintre candidațI, iar rata de promovare a crescut cu 1,87 de puncte după contestații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 55 = 59