BUZĂU: INCENDIU VIOLENT LA UN DEPOZIT DE MATERIALE COMBUSTIBILE

0
679

Un incendiu violent a cuprins, ieri după amiază, o platformă de peste 3.000 de metri pătrați a unei societăţi comerciale, de pe strada Transilvaniei,  din muncipiul Buzău, în care erau depozitate cantităţi importante de materiale combustibile. Un nor imens de fum putea fi observat de la zeci de kilometri distanţă. Zona a fost izolată, iar gazele şi curentul electric au fost întrerupte. De asemenea, forțele de intervenție au înlăturat maşinile parcate în zona incendiului.

De asemenea, aproape 200 de locatari din două blocuri situate la aproximativ 400 de metri de depozitul unde a izbucnit incendiul au fost evacuaţi de polițiști și jandarmi.

Autoritățile au lansat mesajul Ro Alert prin care anunțau  un incendiu de materiale combustibile în zona de nord a orașului Buzău, cu degajări mari de fum. ISU le-a recomandat buzoienilor să evite zonele expuse, să închidă geamurile locuințelor, să acceseze canalele media și aplicațiile din mediul online ale ISU și IGSU. Locatarii au fost evacuați la peste un kilometru distanță de incendiu, iar unii au fost duși pe brațe.

În prima parte a intervenției, pompierii au evacuat mai multe butelii de oxiacetilenă, care puteau exploda în orice moment. De altfel, în zonă s-au auzit multe explozii de la cauciucurile cuprinse de flăcări.

În sprijinul pompierilor buzoieni au venit forțe suplimentare din trei județe, Vrancea, Ialomița și Prahova. Vântul care a început să bată spre seară a crescut dificultatea intervenției. Un pompier de la o firmă privată a fost rănit ușor în timpul intervenției și a fost transportat la spital.

Potrivit reprezentanților ISU Buzău, societatea comercială  la care s-a produs incendiul nu avea nevoie de autorizație emisă de pompieri. Dincolo de amploarea incendiului și pericolul existent, rămâne problema de mediu, care va trebui lămurită de comisarii de la Garda de  Mediu și de către cei de la Agenția pentru Protecția Mediului. În urma incendiului violent, tone de deșeuri au ars ore întregi, degajând o cantitate imensă de fum dens și negru. Pompierii urmează acum să stabilească ce a provocat cel mai puternic incendiu din ultimii ani în județul Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 34 = 37