ROȘIILE DE LA SCDL BUZĂU, MINUNILE DIN SPATELE ANILOR DE CERCETARE

0
724

Stațiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău îmbogățește în fiecare an familia tomatelor cu soiuri din ce în ce mai gustoase și rezistente la capriciile vremii. Soiuri foarte vechi, aflate cândva în pericol de a fi pierdute, au ajuns acum să fie mult mai productive. Prin munca de ameliorare și numeroase încrucișări, au fost obținute sute de tipuri de tomate, de la unele cu fructe foarte mici, până la roșii de peste un kilogram.

Serele Stațiunii de Cercetare pentru Legumicultura din Buzău par a fi în această perioadă a anului grădina cu minuni. Aici sunt pregătite pentru a ține piept condițiilor climatice din țara noastră tomate care par desprinse din altă lume.

Specialistii de aici au în lucru peste 1.000 de soiuri de tomate, cele galbene fiind rodul unui lung proces de ameliorare. Acestea mai au de trecut o ultimă etapă, cea a omologării, până să ajungă pe piață.

Noile tomate pe care cercetătorii buzoieni le vor omologa imediat ce își dovedesc viabilitatea în condițiile de climă și sol din țara noastră vor fi în curând la îndemâna tuturor legumicultorilor din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

81 + = 87