BUGETE SUPLIMENTATE PENTRU RABLA ȘI SISTEME FOTOVOLTAICE

0
690

Guvernul a aprobat ieri suplimentarea fondurilor pentru programul „Rabla” cu suma de 135 de milioane de lei. Asta inseamna inca 20 de mii de vouchere, in valoare de 6500 de lei fiecare, pentru cei care doresc sa isi inlocuiasca autovehiculul vechi cu unul nou puţin poluant.

Rabla Clasic, aflat la a 16-a editie si cel mai longeviv program guvernamental, poate fi accesat de saptamana viitoare, cand romanii care vor sa isi schimbe masina, se vor putea adresa comerciantilor inscrisi in program.

Cu aceasta ultima suplimentare, numărul primelor de casare din acest an îl depăşeşte pe cel din 2018, totalizând 55.000.  ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu a declarat ca in funcţie de randamentul programului şi de solicitări, se va analiza dacă este oportună o nouă suplimentare, la următoarea rectificare bugetară.

De o noua suplimentare beneficiaza si bugetul programului pentru instalarea de sisteme fotovoltaice, care primeste 536 de milioane de lei, ban ice se adauga altor 120 de milioane disponibili deja in bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu . Programul vizeza instalarea de sisteme fotovoltaice la gospodării individuale, pentru producţia de energie electrică şi termică din surse 100% ecologice.

Finanţarea nerambursabilă, acordată de către Autoritate, este în procent de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25.000 lei (inclusiv TVA), pentru fiecare sistem fotovoltaic care deserveşte o gospodărie. Banii  se acordă eşalonat, în  perioada de valabilitate a contractului de finanţare şi pe măsura implementării proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

52 + = 56