CE INTERDICȚIE VOR AVEA CANDIDAȚII LA PREZIDENȚIALE ȘI PARLAMENTARE?!

0
610

Un proiect de lege depus de deputatul PNL Florin Roman prevede că cei care vor să candideze la alegerile prezidenţiale, parlamentare, europarlamentare şi locale trebuie să declare pe propria răspundere că nu vor încheia contracte cu statul român pe perioada exercitării mandatului.

Proiect de lege a fost depus pentru modificarea legilor 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanent, 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European şi 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali.

Inițiatorul proiectului a solicitat procedura de urgenţă pentru ca legea să fie aplicată încă de la alegerile prezidenţiale. Deputatul liberal i-a îndemnat pe cei care s-au aflat, în trecut, într-o asemenea situație, să susțină acum acest proiect. Printre cei  printre cei menționați s-a numărat și Dan Barna, liderul USR, care va trebui să aleagă între politică și afacerile cu statul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 16 = 18