BUZĂU: PRIMĂRIA RISIPEȘTE BANI PE CĂLDURĂ

0
692

Primăria Buzău va cheltui peste 1,8 milioane de euro din bugetul local pentru ca locatarii încă branșați la sistemul centralizat să poată beneficia de apă caldă și căldură în această iarnă. Este și motivul pentru care propunerea conducerii Primăriei Buzău privind înființarea unui nou sistem centralizat de încălzire a stârnit ample dezbateri în Consiliul Local Muncipal din această săptămână. Unii consilieri au atras atenția că municipalitatea cheltuiește o suma uriașă pentru înființarea unui nou sistem de termoficare, în condițiile în care tot mai mulți locatari se debranșează, încurajați chiar de Primărie.

Consilierii locali nu înțeleg nici de ce Primăria investește  1,8 milioane de euro  pentru punerea în funcțiune a unui sistem de încălzire independent, dar în același timp oferă buzoienilor bani, din același buget, pentru a se debranșa.

În ciuda opoziției unor consilieri, proiectul a trecut cu 17 voturi pentru și 4 abțineri. Prin acest vot, practic, municipalitatea se angajează ca până pe 15 septembrie să pună la punct un sistem independent care să permită furnizarea căldurii și apei calde pentru buzoienii încă abonați la serviciile Regiei Autonome Municipale. În primăvară, mii de buzoieni au suferit de frig în propriile case sau în școli și grădinițe, după ce societatea Ecogen nu a mai produs căldură pentru ca RAM să o furnizeze abonaților. În urma acestei situații, Primăria a luat decizia de a i încuraja pe buzoieni să și monteze centrale independente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + = 9