TITULARIZARE: MAI MULȚI PROMOVAȚI, DUPĂ CONTESTAȚII

0
693

Ieri, pe site-ul Ministerului Educației, au fost afișate rezultatele finale ale examenului de titularizare, dupa ce au fost recorectate lucrările candidaților care au făcut contestații. Astfel, rata de promovare este de  48,37%, cu 1,51% mai mare decât rata anunțată înainte de contestații, de 46,86%.

Situatia finală arată că 92 de candidaţi, număr nemodificat după contestații, au obţinut nota 10, peste 9 300 au luat note între 7 și 9,99 si 6700 au obținut între 5 și 6,99.

Alți 3 388 de candidați nu au reușit să ia note de peste 5.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, pe un post titularizabil, candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.

De asemenea, pentru angajarea pe perioadă determinată, ca suplinitor, candidaţii trebuie să obțină minimum nota 5, la ambele probe.

Astăzi la inspectoratele scolare, în cadrul sedințelor publice are loc prima etapa de repartizare pe posturilor vacante din învățământ,  pentru angajare pe perioadă nedeterminată.

Ieri au fost publicate și primele rezultatele de la examenul de definitivat în învățământ, în urma căruia profesorii depășesc statutul de debutant şi pot intra pe o rută de profesionalizare.

Nota la examenul scris de definitivare are o pondere de 70 în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puțin 8 pentru promovarea examenului. La examenul de Definitivat s-au înscris anul acesta peste 7400 de candidați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =