DOAR O ZI PENTRU DEPUNEREA DECLARAȚIEI UNICE

0
595

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală îi atenționează pe români că termenul limită de depunere a Declaraţiei unice este 31 iulie.

Prin acest formular se declară, după caz: impozitul pe veniturile realizate din România sau/şi din străinătate în anul 2018; impozitul pe venitul estimat a se realiza  în 2019; venitul estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale pentru anul in curs, şi, după caz, contribuţiile sociale datorate în anul fiscal 2018.

Concret, persoanele care trebuie sa depuna aceasta declaratie sunt cele care obțin venituri din activități independente, din drepturi de autor, cu exceptia contribuabililor pentru care impozitul se retine la sursa și persoanele care obțin venituri din chirii.

Declaraţia unică se poate depune prin serviciul Spaţiul Privat Virtual sau poate fi transmisă ANAF prin intermediul serviciului „Depunere declaraţii”, disponibil pe portalul e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat.

De asemenea, „Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” se poate transmite şi prin poştă sau se poate depune la sediul unităţilor fiscale.

Recent, Agenția Națională de Administrare Fiscală  a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin prin care propune introducerea unei anexe la Declarația unică privind impozitul pe venit, destinată persoanelor care au venituri nesalariale din mai multe surse, provenite din aceeași categorie de venit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 37 = 47