INCENDIU DEVASTATOR LA SĂRATA MONTEORU

0
1564

Un puternic incendiu a izbucnit, ieri după-amiază, în localitatea Sărata Monteoru. Au ars o casă și o aripă folosită ca depozit, un autoturism și garajul din gospodăria învecinată. Flăcările, de câțiva metri înălțime, au produs panică printre vecinii gospodăriilor afectate de incendiu. Totodată, două butelii au explodat, una fiind aruncată de suflu aproximativ 50 de metri într-o gospodărie aflată în vecinătate.

Pompierii au sosit la intervenție cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă. Înainte să ajungă echipajele ISU, mai mulți vecini au sărit să stingă flăcările cu găleți de apă însă ajutorul lor a fost zadarnic, pentru că flăcările s-au extins rapid de la o gospodărie la alta.

După explozia buteliilor, resturi incandescente au zburat peste mai multe case și au aterizat într-o gospodărie aflată la distanță mare de celelalte două, provocând și aici un incendiu.

Unul dintre păgubiți este Vasile Moraru, primul primar al Buzăului de după Revoluție. Se pare că incendiul a izbucnit la o magazie din curtea acestuia după care s-ar fi extins la casa vecinilor, o familie de prahoveni care nu erau acasă atunci când s-a produs dezastrul.

Peste trei ore a durat interventia pompierilor, care a fost îngreunată de vântul care sufla cu putere. Poliția a început o anchetă pentru a stabili cauzele izbucnirii incendiului. Din fericire, nu au existat victime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

55 + = 62