BANI PENTRU PREZENȚA LA SCOALĂ

0
778

Un set de măsuri  cu titlul „măsuri prioritare pentru semestrul al II-lea” a fost publicat de către PSD pe pagina oficiala, iar printre acestea se numără și câteva care vizează Educația.

Măsura 12, așa cum este enumerată în Raportul de Guvernare al PSD, prevede „Vouchere de 10 lei de elev pentru fiecare zi de școală cu prezența integrală”. In ceea ce priveste implementarea masurii, este precizat faptul ca plata se va face la începutul lunii următoare. Voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, in anul școlar 2019-2020, iar începand cu anul școlar 2020-2021 și celor din învățământul gimnazial.

Dacă s-ar aplica această masura, atunci un elev care frecventează toate orele lunar, în cele aproximativ 20 de zile de școală, ar urma să primească 200 de lei în luna următoare. În învățământul primar și gimnazial sunt peste 1,65 milioane de elevi, iar în învățământul liceal sunt aproape 630 de mii. Dacă ar fi să primească toți câte 200 de lei pe lună, efortul bugetar ar fi  peste 456 de milioane de lei  pe lună. Mergand cu calculul mai departe, inseamna ca pentru cele 7 luni de scoala dintr-un an calendaristic, ar fi nevoie de peste 3 miliarde de lei. Cu asemenea sume, reprezentantii asociatiilor de parinti spun ca masura este populista si irealizabila.

O alta masura , cu care partidul de guvernamant vrea sa sprijine actul de educatie este  „Digitalizarea învățământului românesc”. Mai exact,  dotarea claselor cu table și tablete, digitalizarea manualelor și realizarea de laboratoare digitale pentru științe. Si nu in ultimul rand, PSD are in vedere si un program referitor la  infrastructura educațională”, care prevede grupuri sanitare în toate școlile, obținerea autorizației de funcționare pentru toate școlile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 22 = 23