ÎNCEP PROBELE SCRISE ALE EXAMENULUI DE BACALAUREAT

0
674

Update: Subiectele de la examenul la Limba și literatura română susținut astăzi la Bacalaureat au avut printre cerințe realizarea unui eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor Bacovia sau Blaga pentru Real și Arghezi sau Barbu la Uman. Examenul de Limba română a început la ora 9:00, iar elevii au  avut la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele. Subiectele de la examenul de Limba și literatura română de la Bacalaureat sunt diferite, în funcție de profilul liceului absolvit și de filiera acestuia. Astfel, absolvenții liceelor teoretice, profilul Real, precum și cei care au terminat licee tehnologice și liceele vocaționale , cu excepția celor de profilul pedagogic, au avut de conceput, la subiectul 3 un eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga.

Pentru absolvenții profilului Umanist și pentru cei de profilul Pedagogic, subiectele de la Limba și literatura română au avut ca cerință realizarea eseului referitor la un text poetic aparținând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu.

 

O noua zi cu emotii pentru tinerii care au absolvit liceul. Astazi incep probele scrise ale Bacalaureatului. Absolventii clasei a XII-a sustin proba la limba si literatura romana. Pe 3 iulie are loc proba obligatorie a profilului- matematică pentru profilul real și istorie pentru profilul uman. Ultima probă scrisă din această sesiune- cea la alegere a profilului- este programată pe 4 iulie. Candidații vor avea la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele propuse.

Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie și vor fi de găsit în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Cei nemulțumiți de note vor putea depune contestațiile tot pe 8 iulie până la ora 16. Rezultatele finale vor fi afișate pe 13 iulie. Pentru a promova examenul de bacalureat, absolvenții clasei a 12-a trebuie să fi obținut cel puțin nota 5 la fiecare dintre cele 3 probe scrise, iar media aritmetică a notelor trebuie să fie minim 6.

La sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat  s-au înscris peste 130 de mii de candidați, atât din promoția curentă cât și din promoțiile anterioare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

23 + = 25