BUGET SUPLIMENTAT LA ȘEDINȚA CONSILIULUI JUDEȚEAN BUZĂU

0
685

În ședința ordinară a lunii iunie, consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind  a doua rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Județean de Urgență Buzău. Mai exact, potrivit actului normativ, bugetul a fost suplimentat cu 11.876.000 de lei, sumă provenită de la Ministerul Sănătății  și de la bugetul propriu al județului.

La suma alocată de Ministerul Sănătății pentru S.J.U. Buzău se adaugă și 500.000 de lei, care va fi virată în bugetul de venituri și cheltuieli al unițății sanitare, din fondurile Consiliului Județean, banii având aceeași destinație, respectiv dotarea cu aparatură medicală a unității sanitare.

Din suma suplimentară astfel alocată urmează să se achiziționeze un computer tomograf, un aparat de radiologie digital, o stație centrală de monitorizare, 10 monitoare de funcții vitale de înaltă performanță, alte 30 de monitoare de funcții vitale, doua camere de frig, 14 aparate de ventilație mecanică, și alte aparate și dispozitive medicale de care unitatea medicală are mare nevoie.

Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, a precizat la finalul ședinței, că la suma primită acum de la Ministerul Sănătății se adaugă 1,8 milioane de lei primiți în iarnă, din care s-au achiziționat paturi noi pentru tot spitalul, iar mare parte din investițiile de acum vizează modernizarea unor secții ale unității medicale.

În altă ordine de iedei, tot în ședința din luna iunie a Consiliului Judeețean a fost aprobat și planul de restructurare a Centrului de integrare prin Terapie Ocupațională de la Râmnicu Sărat, structură din subordinea DGASPC Buzău, înființată în anul 2001. Centrul are o capacitate de 158 de locuri, dintre care sunt ocupate în prezent 128, incluzând și trei locuințe protejate în care pot fi cazați câte 6 beneficiari.

Leonard Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 30 = 32