ROMANIAN BAJA , LA START DIN PIAȚA DACIA

0
841

În weekend buzoienii vor fi martorii unui adevărat spectacol de rally raid. Piloți din Italia, Bulgaria, Turcia și chiar Emiratele Unite vor lua startul la Buzău la cea de-a patra ediție a Romanian Baja.  Echipajele înscrise la start vor da piept cu una dintre cele mai dificile curse și vor avea de acoperit 500 de km într-o singură zi, exact cum se întâmplă într-o cursă de Dakar. Romanian Baja ia startul vineri în piața Dacia, unde buzoienii sunt invitați să vadă mașinile cu care piloții vor concura la cursa de 500 de kilometri. Începând cu ora 16:30 cei mai buni piloți de rally raid vor face o demonstrație la Gura Câlnău, în Comuna Vadu Pașii, unde publicul va avea parte de un adevărat spectacol cu motoare încinse pe un traseu offroad. Cei mai norocoși vor avea chiar oportunitatea de a câștiga câteva minute de plimbare în mașinile piloților chiar pe traseu.

Printre cei prezenți la start la Romanian Baja se regăsesc piloți cu experiență în competiții de WorldChampionship și piloți participanți la competiții ca: DAKAR, AFRICA ECO RACE, SILKWAY, PANAAFRICA. În competiția  Romanian Baja 2019 s-au înscris echipaje din Italia, Bulgaria, Israel, Cehia, Serbia, Emiratele Arabe și România.Romanian BAJA este o competiție unică prin faptul că se parcurg în regim de raliu 500 de km într-o singură zi, exact ca la o etapă DAKAR.

Prin tipologia, imaginea și dificultatea ei este o cursă foarte rapidă și dificilă. Traseul îl vor afla la debutul cursei de rally raid, iar organizatorii spun că le-au pregătit încercări diverse la care trebuie să răspundă atât cu perspicacitate, cât și cu vitează. Participanții au de parcurs peste 500 km într-o singură zi. Provocarea evenimentului i-a determinat pe mulți piloți internaționali să-și testeze limitele, alegând să parcurgă dealuri, câmpii, munți și zone nisipoase la Buzău.

Marea provocare pentru piloți va fi sâmbătă, 29 iunie când aceștia vor primi foaia de traseu și vor începe cursa de 500 km neîntrerupți. La linia de start vor fi prezente vehicule din toate categoriile ce pot participa la curse de rally raid, respectiv: auto, moto, buggy, utv, atv şi quad, fapt ce garanteză spectacolul competiţiei.

Potrivit organizatorilor, competiția are loc sub egida MINISTERULUI TINERETULUI ȘI SPORTULUI, FRAS, FRM, ACSI MOTORSPORT cu validitate pentru East European Tout Terrain Series, pentru Campionatul Internațional ACSI MOTORSPORT și pentru Campionatul Național de Rally Raid. Romanian BAJA este singurul eveniment de motorsport capabil de a aduce în concurs peste 70 de concurenți din sud-estul Europei.

TVSat Media Group este partenerul media oficial al evenimentului.

 

Alina Răducan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 31 = 40