SCANDAL ÎN JURUL PĂDURII CRÂNG

0
817

Trecerea celor  aproximativ 184 de hectare ale  pădurii Crâng din proprietatea statului în cea a municipalității a constituit motiv de scandal în ultima ședința a Consiliului Local Buzău. Consilierul liberal Constantin Ionescu a propus ca proiectul să fie dezbătut public pentru ca buzoienii să îşi poată exprima opinia. Liberalii pun la îndoială intențiile edilului Constantin Toma și a celor din conducerea Primăriei în legătură cu soarta pădurii de la marginea orașului. Edilul, la rândul său, spune că preluarea Crângului este necesară în primul rând pentru ca municipiul să dețină suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor prevăzută de normele Uniunii Europene.

Deputatul PSD Sebastian Radu, unul dintre iniţiatorii preluării pădurii Crâng, a fost prezent la şedinţă pentru a motiva necesitatea aprobării acestui proiect. Deputatul de Buzău nu a avut prea mult timp să își expună punctul de vedere, doarece a intrat într-un schimb aprins de replici cu consilierii liberali.

După ce și-a dat seama că proiectul privind trecerea pădurii Crâng în proprietatea Primăriei nu va trece la vot, primarul Constantin Toma le-a comunicat consilierilor că îl va retrage de pe ordinea de zi. La fel s-a întâmplat și cu un alt proiect, privind preluarea de către primărie a unui teren aflat în proprietatea Jandarmeriei.

Edilul a anunțat că cele două proiecte vor fi reintroduse într-o şedinţă viitoare, atunci când numărul de voturi „pentru” va fi suficient pentru aprobarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =