FRUCTE ȘI LEGUME PE CARE TREBUIE SĂ LE CONSUMĂM ÎN LUNA IUNIE

0
1843

Odată cu venirea verii avem posibilitatea să cumpărăm mai multe fructe și legume produse la nivel local, unele cu proprietăți nutritive, fiind de altfel recomandate de către nutriționiști pentru a le consuma în luna iunie pentru a avea un organism sănătos.

Cireșele

Este luna lor. Sunt pline de antioxidanți și slabe în calorii, excelente pentru digestie, protejează inima, îmbunătățesc somnul și conțin vitamina C.

Prunele

Prunele sunt  pline de vitaminele A, C și K, la care se adaugă fibre. Acestea oferă beneficii asupra sistemului cardiovascular, asupra creierului și a inimii.

Papaya

În luna iunie , acest fruct exotic este  în sezon. Plin de vitamine, un fruct de mărime medie conține aproape 70% din doza zilnică recomandată de vitamina A și vitamina C. Este, de asemenea, o sursă foarte bună de fibre, potasiu și antioxidanți.

Căpșunile

Sezonul lor începe în mai, dar în iunie le vei găsi pe cele mai aromate, iar prețurile vor fi deja accesibile. Mănâncă cât de multe poți – fie proaspete, fie în rețete delicioase de vară. Pe lângă faptul că sunt pline de vitamine, căpșunile mai au un efect benefic: sunt un aliat de bază al sănătății dinților.

Castraveții

Cu un procent de 96% apă, castraveții sunt printre cele mai hidratante alimente, ideali pentru începutul de vară. Sunt bogați în vitaminele A, C și K, magneziu și potasiu, toate astea cu foarte puține calorii.

Sparanghel

Are un conținut bogat în fibre, vitamina A, C, E , K și minerale, și deține un loc fruntaș în topul fructelor și legumelor care conțin substanțele benefice care luptă împotriva cancerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 5 =