BUZĂU: ZONA DE MUNTE, DEVASTATĂ DE VIITURI

0
865

Viiturile formate în urma ploilor abundente din ultimele zile au avariat grav infrascturtura rutieră pe raza mai multor comune din nord-vestul judetului. Drumul județean care leagă Buzăul de comuna Lopătari a fost rupt de apele învolburate,  ca și cum  asfaltul ar fi fost de hârtie. Nici podețele n-au mai rămas întregi.

Imediat după surparea drumurilor în zonă, autoritățile luat măsuri, actionand cu utilaje, pentru  diminuarea sau îndepărtarea pagubelor produse de ape.

Și satele din Nehoiu au fost măturate de viituri. Șuvoaiele s-au revărsat pe șosele, au rupt șanțuri și au inundat mai multe localități din zonă. În locuințe și în curți, apa era până la genunchi, povestesc localnicii.

Ulițele din sate s-au umplut de noroaie, iar în zonă doar utilajele mai pot intra fără să se împotmolească. La Chirlești și Păltineni, viiturile au umplut curțile oamenilor de bolovani și rădăcini de copac.

Oamenii spun că nu au mai văzut un așa dezastru la ei in sat de peste 40 de ani.

După cantitățile uriașe de precipitații căzute in ultimele trei zile, autoritățile se așteaptă acum și la alunecări de teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 18 = 28