ÎNSCRIEREA LA EVALUAREA NAȚIONALĂ, DIN OFICIU

0
719

Înscrierea pentru examenul de Evaluare Naţională 2019 de la finalul clasei a VIII-a se face de către secretarii şcolii, conform evidenţelor unităţii. Pana acum procedura prevedea completarea de catre parinti a unor fise tipizate de inscriere, documente care nici nu au mai fost trimise catre scoli. Ca urmare, parintii absolventilor de gimnaziu sunt scutiti de deplasarea la scoala unde invata copilul pentru a-l inscrie la Evaluarea Nationala.

Metodologia ramane insa aceeasi, si anume inscrierea candidaților se face la secretariatele unităților de învățământ pe care aceștia le-au absolvit,  în perioada prevăzută de calendarul examenului, adica 3-7 iunie; pentru candidații din seria curentă, înscrierea se face de către secretarii unităților de învățământ, în conformitate cu evidențele școlii, iar pentru candidații din anii precedenți, înscrierea se face de către secretariatul unității de învățământ pe care candidații au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceștia.

Pentru elevii cu cerinţe speciale,  integrați în școlile de masă, precum și cei din învățământul special, inscrierea si susținerea Evaluarea Națională  se fac numai la solicitarea scrisă a părinților sau a întreținătorilor legali.

Evaluarea Nationala incepe in 18 iunie, cu testarea la limba si litaratura romana si va continua cu cea de-a doua proba, la matematica, pe 20 iunie. Candidatii apartinand minoritatilor nationale vor da testarea la limba materna, pe 21 iunie. Primele rezultate se vor afisa pe 25 iunie, iar dupa rezolvarea eventualelor contestatii, vor fi facute publice rezultatele finale, pe 29 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

75 + = 79