ȘANTIERUL PODULUI DE LA VADU PAȘII, DEVASTAT DE VIITURĂ

0
675

Şantierul din localitatea Vadu Paşii, de la noul pod rutier care va lega Muntenia de Moldova, a fost devastat de apele umflate ale râului Buzău. Viitura teribilă format sâmbătă în zona de munte a judeţului a lovit cu o forţă nemaivăzută, lăsând în urmă pagube mari. Apele umflate ale râului Buzău au măturat de pe şantier zeci de tone de fier beton realizate pe comandă, au deteriorat tablierele pregătite pentru instalare şi au distrus mai multe cofraje realizate special pentru turnarea structurii de susţinere a podului.

Lucrările de finalizare a obiectivului, care erau date ca sigure în această vară, se vor amâna cu cel puţin un an. Constructorul spune ca pagubele sunt uriașe, de aproape 8 milioane de lei.

Primele lucrări complexe de amplasare a segmentelor de tablier erau programate pentru finele lunii iulie, însă ele vor fi reprogramate abia anul viitor.

Noul pod de la Vadu Paşii este construit cu bani de la Consiliul Judeţean Buzău şi Ministerul Dezvoltării, investiţia ridicându-se la peste 26 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 64 = 73