ÎNCEPE VIZITA PAPEI FRANCISC, ÎN ROMÂNIA

0
733

Papa Francisc începe astăzi o vizită apostolică în România, după 20 de ani   de la vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea. În prima zi, capul Bisericii Catolice se va afla la București, unde va avea întâlniri cu autorităţile politice şi societatea civilă, cu reprezentantii  Bisericii Ortodoxe Române şi va oficia Sfânta Liturghie din Catedrala „Sfântul Iosif”. La sosirea în tara, programată la ora 11,30, Papa Francisc va fi întâmpinat pe aeroportul Otopeni de președintele Klaus Iohannis și de soția sa. Coloana oficială va porni apoi spre Palatul Cotroceni. Cei doi înalţi oficiali vor avea convorbiri tete-a-tete, urmate de o întâlnire cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, alte autorităţi, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai corpului diplomatic.
Vizita de 3 zile se anunță un test pentru autorități, fiind luate măsuri de securitate sporite, mai ales în locurile unde acesta va ajunge.
Suveranul Pontif se va afla astăzi la Bucureşti, sâmbătă la Şumuleu Ciuc şi la Iaşi, iar duminică la Blaj.
Papa Francisc este al doilea Suveran Pontif care vine în România, după Papa Ioan Paul al II-lea, care a efectuat o vizită la Bucureşti în luna mai 1999.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

62 + = 71