LUNI ÎNCEPE BACALAUREATUL

0
776

Absolvenții clasei a XII-a se pregătesc de examenul de Bacalaureat. La fel ca şi cel din anii trecuţi, se va desfăşura la nivel naţional în aceeaşi perioadă, în lunile iunie-iulie.

Prima probă începe luni, 3 iunie, cu evaluarea orală a competenţelor lingvistice la limba română. Calendarul arată că proba va continua  și în data de 4 iunie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingivistice orale în limba maternă, în perioada 5-6 iunie. În zilele de  7, 10 şi 11 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale, iar în perioada 12-13 iunie vor fi testate competenţele lingivistice pentru o limbă străină.

Probele  scrise încep pe 1 iulie, când se va susține testarea la Limbă şi literatura română. Urmează limba maternă pe 2 iulie, iar pe 3 este programată proba obligatorie a profilului- matematică sau istorie. Ultima probă scrisă este cea la alegere a profilului și specializării, care va avea loc pe 4 iulie.

Primele rezultate vor fi afişate pe 8 iulie. Cei care vor depune contestații, vor trebui să aștepte rezolvarea acestora și afișarea notelor până pe 13 iulie.

Și de această dată regulile pentru candidați sunt stricte, iar cine nu le respecta, riscă să fie eliminați din examen și chiar să nu mai participe la următoarele două̆ sesiuni ale examenului de bacalaureat, în cazul celor care au vor încerca să copieze. Așadar, în sălile de examen, care vor fi supravegheate și monitorizate cu camere video, elevii nu au voie cu nicio sursă din care să se inspire, precum telefoane mobile, mijloace electronice de calcul său de comunicare, ghiozdane, rucsacuri, manuale, cărți, dicționare, culegeri sau  rezumate.

Elevii pot să susțină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Taxele pentru susținerea examenului pentru a treia oară se stabilesc de către Ministerul Educației, iar anul trecut taxa era de 280 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

82 + = 83