IOHANNIS ȘI DĂNCILĂ, DISCUȚII LA PALATUL COTROCENI

0
729

Președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă s-au întâlnit astăzi la Palatul Cotroceni. Discuțiile dintre cei doi au fost despre rezultatele referendumului și despre situația guvernului, după alegerile europarlamentare.

„Administratia Prezidenţială a confirmat întâlnirea pe care preşedintele Klaus Iohannis a avut-o astăzi, la Palatul Cotroceni, cu prim-ministrul Viorica Dăncilă. Cei doi au discutat despre rezultatele referendumului şi situaţia guvernării, discuţiile fiind necesare în urma schimbărilor atât de profunde care s-au produs în ultimele zile în urma scrutinului din 26 mai”, se arată într-o informare a Palatul Cotroceni.

Primul ministru Viorica Dăncilă i-a transmis ieri preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a  4 noi miniștri. Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus, Titus Corlățean, pentru Ministerul Justiţiei, Ana Birchall,  pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mânzatu, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deţinut acest portofoliu.

Premierul Dăncilă așteaptă acum un răspuns din partea președintelui. Anumite surse politice susțin însă că șeful statului nu îl va accepta pe Titus Corlățean, din cauza modului în care, ca ministru de Externe, a organizat alegerile prezidențiale din 2014.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 30 = 34