“CUTIA BEBELUȘULUI” AJUNGE ÎN ROMÂNIA

0
735

Ziua Internațională a Copilului aduce  anul acesta, în 24 de maternități  din țară, Cutia Bebelușului, destinată mamelor  aflate în situații dificile de viață. Cutia Bebelușului  este concepută după modelul din Finlanda, țară care derulează programul de peste 81 de ani și care a redus mortalitatea infantilă de la 6,5 la 1,7 la mie.

În  România una din 10 mame este minoră. Conform raportului UNICEF din 2016, 80% dintre decesele nou-născuților ar putea fi prevenite prin educație. Mii de nou-născuți din România pleacă de la maternitate pentru a ajunge în paturi insalubre, pe care de multe ori le împart cu părinții și chiar cu frați mai mari.

În România, CUTIA Bebelușului va fi  dotată cu o saltea, cearșafuri, o pătură, produse de ingienă și îngrijire pentru copil și mama, scutece, câteva articole de îmbrăcăminte pentru bebeluș, de la 1 la 3 luni.

Cutia este realizată din carton, are dimensiunile de 70 x 42 x 27 cm și poate fi folosită ca pat pentru bebeluș în primele trei luni de viață

În Finlanda, CUTIA Bebelușului  a fost creată în 1938, iar inițial a fost acordată  familiilor cu statut economic deficitar, din dorința de a reduce mortalitatea infantilă ridicată.  11 ani mai târziu cutia a început să fie acordată tuturor nou-născuților. Beneficiile cutiei sunt recunoscute la nivel internațional,  programul desfășurându-se în mai multe țări de pe glob: Australia, Japonia, Statele Unite ale Americii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + = 15