BEC: 125 808 DE ROMÂNI, DIN DIASPORA AU VOTAT PÂNĂ LA ORA 14.00

0
872

Aproape 126 000  de români din diaspora au votat până la ora 14.00,  ora României, pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendumul naţional convocat de preşedintele României, conform datelor actualizate în timp real de Biroul Electoral Central.
Votul în cadrul celor 441 de secţii organizate în străinătate se va desfăşura pe durata a 33 de ore, în intervalul 25 mai ora 22.00 – 27 mai ora 7.00 (orele României), când se vor închide secţiile de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii.

Alegătorii români şi comunitari care se află în străinătate în ziua votului pot vota pentru ambele scrutine la oricare dintre aceste secţii între orele locale 07.00 – 21.00. Alegătorii care la ora închiderii se vor afla în sala în care se votează pot să îşi exercite dreptul de vot.
La secţiile de votare organizate în străinătate pot vota cetăţenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa în străinatate.
Acestia   pot vota  in baza pasaportului  dar si a cartilor de identitate. Nu se poate vota pe baza titlului de călătorie şi nu se utilizează cărţile de alegător.
Lista secţiilor de votare organizate în străinătate şi adresele acestora pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =