BUZĂU: RĂZBOIUL ENERGIEI TERMICE, ÎN INSTANȚĂ

0
729

Primăria Buzău caută soluții pentru ca locatarii racordați la sistemul centralizat de încălzire să beneficieze și iarna viitoare de apă caldă la robinete și în clorifere. Una dintre soluții viza mutarea unui cazan de apă fierbinte, cu o capacitate de productie de 10 gigacalorii, din curtea societății Ecogen Energy la un punct termic din cartierul Dorobanți 1. Acesta urma să fie legat într-o rețea cu alte cazane de apă fierbinte, din cartierele Micro III și Micro XIV. Reprezentanții Regiei Autonome Muncipale Buzău estimează că cele trei cazane ar putea face față cu brio în condițiile în care consumul va scădea drastic ca urmare a numărului extreme de mare de debransări de la rețea. Ecogen Energy, societatea care produce energie termică, refuză însă să cedeze cazanul!

Pentru a intra în posesia cazanului, Primăria Buzău încercat o acțiune rapidă în instanță, solicitând o ordonanță președințială,  însă a întâmpinat un refuz, pe fond. Primăria a formulat recurs iar acum așteaptă o decizie favorabilă a judecătorilor.

De teamă că vor îngheța în apartamente la iarnă, foarte mulți buzoieni au depus cereri la Regia Autonomă Municipală pentru debranșare. De la începutul lunii aprilie și până acum, 470 de clienți au renunțat la serviciile RAM Buzău și își vor monta centrale de apartament. Unii dintre aceștia, cei cu venituri reduse, vor fi ajutați de Primărie să își cumpere centrale termice, prin acordarea de vouchere în valoare de până la 7.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =