ÎNCEP EMOȚIILE PENTRU “BAC”

0
745

Examenul de Bacalaureat din acest an debutează pe 3 iunie 2019, potrivit calendarului aprobat recent de Ministerul Educației.

Prima sesiune a examenului începe cu probele de competență lingvistică: comunicare orală în limba română, comunicare orală în limba maternă, urmată de evaluarea competențelor digitale și de proba de competență lingvistică într-o limbă străină, de circulație. A doua parte a examenului de Bacalaureat este formată din probele scrise. Acestea încep în data de 1 iulie 2019 cu proba la Limba și Literatura Română, urmată de Limba și Literatura Maternă și proba obligatorie a profilului. Ultima probă este cea la alegerea profilului și specializării.

Spre deosebire de anul trecut, când probele orale au fost susținute în luna februarie, în 2019 s-a revenit la structura mai veche, când competențele lingvistice și digitale sunt susținute în vară, înaintea probelor scrise.

Înscrierile la examenul de Bacalaureat se fac luna aceasta, în perioada: 27 – 31 mai 2019. De asemenea, cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 31 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 1 = 6