BUZĂU: S-AU ÎMBOLNĂVIT CASTANII

0
869

Celebrul Bulevard cu castani din Buzău va rămâne fără vechii arbori. Autorităle au decis că toți castanii de pe bulebardul Nicolae Bălcescu să fie toaletați, iar unii castani chiar tăiați, deoarece sunt în pericol din cauza unei boli care le macină scoarţa. Responsabilii din Primăria Buzău spun că în locul castanilor care vor fi puși la pământ de către drujbele angajaților de la Urbis Serv vor fi plantați alții, tineri.

Urbis Serv, societatea care are în grijă spațiile verzi din orașul Buzău, a comandat încă de luna trecută analize privind starea  scoarţei castanilor de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, după ce s-au constatat urme vizibile de degradare a lemnului.  Rezultatele, spun autorităţile, au arătat că arborii sunt îmbătrâniţi şi prezintă diferite faze de degradare, ceea ce îi face un real pericol pentru trecători.

În urma analizelor, specialiştii de la Urbis Serv au decis că se impune executarea unor lucrări de toaletare profesionistă a castanilor, deoarece starea de degradare a arborilor pune în pericol integritatea trecătorilor. Primarul Constantin Toma îi asigură însă pe buzoieni că în locul castanilor puși la pământ vor fi plantați alții, tineri. Anul trecut, și arborii de pe ambele laturi ale bulevardului Unirii au trecut printr-un proces similar de toaletare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

81 + = 90