ANGAJAȚII DIN PENITENCIARE ÎNCEP PROTESTELE

0
673

Încep protestele angajaților din penitenciare. Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare  și Federaţia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar anunţă că începând de astăzi, 13 mai,  săptămânal, în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, se vor organiza mitinguri în penitenciarele din țară.

Sindicaliştii solicită  adoptarea statutului poliţistului de penitenciare şi plata orelor suplimentare,  interzicerea muncii forţate în sistemul penitenciar, unde deţinuţii sunt plătiţi, spre deosebire de personal,  stoparea suprasolicitării şi vulnerabilizării personalului,  ca soluţie pentru lipsă de resurse umane şi financiare și plata cheltuielilor turistice pentru întreg personalul şi nu doar pentru 17% dintre salariaţi. Astăzi, angajaţii din penitenciarele Aiud şi Rahova organizează mitinguri de protest în faţa celor două închisori, nemulţumiţi de regimul de muncă la care sunt supuşi.

În calendarul de acţiuni de protest pregătit de cele două organizaţii sindicale se mai află şi un miting în Piaţa Victoriei, programat pentru luna iunie, la care sunt aşteptate 3.000 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 15 = 18