FURIA NATURII, CU GRINDINĂ ȘI TORNADE

0
844

Natura s-a dezlănțuit, ieri după-amiază, în mai multe zone din județul Buzău. Ploaia cu grindină cât oul de porumbel a acoperit câmpurile și carosabilul cu un strat gros, ca de nea. Grindina căzută în cantități uriașe a inundat mai multe străzi din municipiul Buzău și a pus la pământ mai mulți copaci. O mică tornadă produsă în sudul județului a fost filmată de șoferii care se aflau la Movila Banului.

 

O furtună violentă a început, ieri,  în jurul orei 17.00, în municipiul Buzău, și a durat aproximativ 15 minute. Ploaia cu grindină cât oul de porumbel a acoperit pământul cu un strat gros, ca de nea.

Grindina căzută în cantități mari a făcut ca unele străzi să fie inundate. Canalizările de pe străzile Transilvaniei și Prutului nu au mai făcut față și au refulat, capacele de canal fiind împinse în afară. Acoperite de un covor alb, ca de nea, au fost și străzile din centrul orașului, dar și câteva alei din cartierul Micro 14.

O mică tornadă produsă în sudul județului Buzău a fost filmată de șoferii care se aflau la Movila Banului, în jurul orei 17.00.

Pe Drumul național 10, care leagă Buzăul de Brașov, în zona barajului de la Siriu, autoritățile s-au văzut nevoite să închidă circulația câteva ore, după ce mai mulți bolovani s-au desprins de pe versant și au căzut pe șosea. A fost prăpăd și la Vernești, Vadu Pașii sau Pietroasele. Grindina a acoperit câmpuri întregi, în timp ce vântul puternic a desprins table din acoprișuri și scânduri din garduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 32 = 40