BUZĂU:AJUTOARE DE LA PRIMĂRIE PENTRU CENTRALE DE APARTAMENT

0
1352

Începând cu data de 1 mai, Primăria Buzău va acorda ajutoare de urgență familiilor sau persoanelor singure cu venituri mici ale căror apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire și doresc să-și monteze centrale de apartament.  Pentru a beneficia de această subvenție, locatarii trebuie să demonstreze că au doar un venit pe membru de familie mai mic decât salariul minim pe economie. Ajutorul este acordat o singură dată de municipalitate ar și ar urma să ajungă la 7.000 de lei. Decizia a fost aprobată în ședința Consiliului Local Buzău de astăzi, chiar dacă unii consilieri au contestat măsura. Ei consideră că ajutoarele acordate de Primăria Buzău nu înseamnă altceva decât „pomană electorală”.

Celorlalți locatari încă racordați la sistemul centralizat de încălzire, care au venituri de persoană ce depășesc salariul minim pe economie, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, le recomandă să se descurce ca și până acum. Adică să stea în frig, când Regia Municipală întrerupe furnizarea căldurii și să suporte prețurile tot mai mari ale gigacaloriei.

Edilul Constantin Toma anunță noi scumpiri ale gigacaloriei la iarnă, impactul urmând a fi resimțit din plin de locatarii care rămân branșați la rețeaua centralizată de încălzire.

Din data de 2 aprilie, aproximativ 12.000 de apartamente şi 40 de instituţii publice din municipiul Buzău, racordate la reţeaua de termoficare a oraşului, au rămas fără căldură în calorifere. Asta, după ce furnizorul de gaze a închis robinetul către societatea Ecogen, din cauza facturilor neachitate. Totul a plecat de la mai multe neînțelegeri financiare între Primăria Buzău și Regia Autonomă Municipală, pe de o parte, și Ecogen Energy și Ecogen Term, pe de altă parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

36 + = 41