MAȘINILE ECOLOGICE, ÎN PREFERINȚELE ROMÂNILOR

0
574

Numărul autoturismelor ecologice cumpărate de români este în creștere. Ultima statistică arată că aproape 960 de autoturisme ecologice au fost cumpărate în România, în primul trimestru al anului, în creştere cu 45,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2018. Printre mărcile preferate se numără  Smart, Volkswagen, Nissan, BMW, Renault și Mercedes Benz.

Tot mai mulți români și-au achiziționat în ultima perioadă o mașină ecologică. Dacă anul trecut în primele 3 luni se înregistrau 659 de unități, în 2019, în aceeași perioadă au fost cumpărate 960 de astfel de autoturisme, ceea ce înseamnă o creștere de 45,5 la sută.  O statistică a Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme arată că din totalul consemnat în perioada ianuarie – martie 2019, un număr de 807 unităţi sunt autoturisme hibrid,  105 unităţi sunt sută la sută  electrice,  iar 47 sunt din categoria plug-in.

Ponderea autoturismelor ecologice noi în totalul vânzărilor, la nivel naţional, s-a situat 3,1%, faţă de 2,2% cât se înregistra în intervalul ianuarie – martie 2018.

Potrivit estimărilor producătorilor şi importatorilor de automobile, în topul celor mai comercializate autoturisme full electrice, în primele trei luni ale anului, primul loc a fost ocupat de modelul smart – cu 34 de unităţi, urmat de Volkswagen – cu 33 de exemplare, Nissan -12, BMW -11, Renault (9), Jaguar (5) şi Mercedes Benz (1).

În acelaşi timp, cele mai multe autoturisme hibrid vândute în România, în perioada analizată, au fost înregistrate de Toyota, Lexus, Ford, Kia, Honda, Hyundai şi Suzuki.

Datele oficiale arată că, în 2018, numărul autoturismelor verzi- electrice, hibride şi plug-in, comercializate în România a fost de peste 4.500, în creştere cu 65,7% faţă de anul 2017. La finalul anului trecut, ponderea autoturismelor ecologice noi în totalul vânzărilor, la nivel naţional, a fost de 2,9%, în timp ce, în aceeaşi perioadă din 2017, procentajul s-a situat la 2,1%.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here