URSUL, CARE A FĂCUT RAVAGII ÎN GOSPODĂRIILE DIN COLȚI ȘI PĂNĂTĂU, A FOST UCIS

0
973

Ursul care a semănat teroare, timp de luni bune, în comunele Colţi şi Pănătău a fost omorât, în această dimineață, de către vânători, în zona Pătârlagele. Imediat după ce a fost împușcat, primarul comunei Colți a postat pe site-urile de socializare corpul neînsuflețit al ursului care, numai în ultima lună, a făcut ravagii în gospodăriile a zeci de localnici din zona de munte a județului.

De mai bine de o lună, localnicii comunelor din zona de munte a județului Buzău au fost terorizați de un urs care a intrat în gospodării și a ucis zeci de animale. În această dimineață, după săptămâni de căutări, ursul a fost depistat de către vânători în zona Pătârlagele, iar unul dintre aceștia a reușit să îl împuște. Primarul comunei Colți, Pavel Rădulescu, a fost cel care a  anunțat că ursul a fost ucis.

Numai în ultima lună, ursul a făcut ravagii în gospodăriile mai multor săteni din comunele Colţi şi Pănătău. Fiara a atacat şi ucis zeci de animale domestice. În urma numeroaselor sesizări primite de la autoriți și cetățeni, la începutul lunii aprilie, Prefectura Buzău a dat undă verde pentru uciderea animalului sălbatic, iar de atunci, echipele de vânători şi jandarmi au început pânda în zonele unde fiara a mai atacat.

În urma proceselor verbale întocmite de autorităţi, sătenii ale căror gospodării au fost atacate de urs vor primi zilele acestea  despăgubiri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 40 = 48